Proporcje na około 3 papryczki:
3 papryki
szklanka kaszy kuskus
2 marchewki
4 pieczarki
pół małej cebuli
kostka warzywna
natka pietruszki
pieprz, sól
2 łyżki masła (opcjonalnie)
szczypta ostrej papryki
W małej miseczce rozmieszaj pół kostki warzywnej z wrzącą wodą. Zalej wywarem kaszę kuskus i poczekaj, aż wchłonie wodę. W tym czasie papryki umyj, usuń środek i pestki. Marchewkę, pieczarki i cebulę pokrój w kostkę i podduś na patelni z dodatkiem masła i odrobiną wody. Jeśli warzywa będą miękkie, dopraw do smaku i dodaj natkę pietruszki. W małym garnku wstaw wodę z pozostałą połową kostki warzywnej. Wsadź do niej papryczki z nadzieniem(tak, żeby woda nie wlewała się do środka) i gotuj przez 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz