piątek, 4 października 2013

twarożek w szynce

Dużą frajdę sprawia mi podglądanie mięsnych potraw i naśladowanie ich z użyciem sojowych wyrobów od Polsoi :) kolejnym fajnym pomysłem okazała się wędlina nadziewana twarożkiem i chrupiącymi warzywami. Prosta i szybka opcja na przystawkę, a w wędlinę może być zawinięty inny dowolny twarożek lub sałatka.


ok. 5 plastrów wędliny sojowej z suszonymi śliwkami
3 łyżki twarożku np. z ziołami
2 łyżki pokrojonej w drobną kostkę papryki czerwonej
2 łyżki pokorojonego w drobną kostkę ogórka
szczypiorek
sól, pieprz

1. Twarożek mieszamy z papryką, ogórkiem i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku.
2. Kładziemy go na środku wędliny i sklejamy boki.
3. Dekorujemy wstążką ze szczypiorku.


3 komentarze:

  1. fajny pomysł na przekąske na imprezie ;) podoba mi się

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajna propozycja, a do tego jaka łatwa i szybka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ...u mnie również twarożek... ale na słodko :) Pycha :)....

    OdpowiedzUsuń