Składniki:
2 małe gruszki
3/4 szklanki orzechów włoskich
150 g sera mozzarella
130 g rukoli
70 g mieszanki sałat (około pół standardowej paczki)
sos:
3 łyżki miodu
1 łyżka musztardy
1 łyżka wody
Gruszki obrać i pokroić w nieduże prostokąty. Ser pokroić w kosteczkę. Rukolę i sałatę przesypać do dużej miski, do tego dodać gruszki i ser.
Sos: wszystkie składniki na sos umieścić w małym garnuszku i podgrzać aby uzyskać gładką konsystencje.
Orzechy (oczywiście bez łupinek) dodać do ciepłego sosu. Sosem z orzechami polać składniki w misce, delikatnie wymieszać. Podawać z ciepłym sosem.
wszystko wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńgruszka i ten sos! coś pysznego :)
OdpowiedzUsuńGruszkowy zawrót głowy :) Wspaniałe połączenie, jedno z moich ulubionych jesiennych zestawień :)
OdpowiedzUsuńProste, pyszne i zdrowe, takie przepisy lubię :).
OdpowiedzUsuń