niedziela, 20 października 2013
jesienny ratatouille
1/4 główki kapusty
1 duża czerwona papryka
1 małacebula biała
1 mała cebula czerwona
mała i biała część pora
3 szklanki pokrojonej w kostkę dyni
1 pokrojony w słupki ziemniak
2 pokrojone w słupki marchewki
pęczek natki pietruszki
szklanka warzywnego bulionu
pieprz i sól
1. Kapustę kroimy w kostkę i dusimy w bulionie z cebulą, papryką, marchewką, porem i ziemniakiem. Na koniec dodajemy dynię i na małym ogniu gotujemy.
2. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy natkę pietruszki.
Etykiety:
bezglutenowo,
fit,
fit obiad,
fit warzywa,
obiad,
przekąski,
vegan obiady,
vegan przekąski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz