sobota, 26 października 2013

chrupiąca sałatka z tortellini

Wrzucam dziś na tapetę tortellini z wędzonym tofu od Polsoi. Pierożki są fenomenalne, nadają się do sałatek, zup lub po prostu jako danie w towarzystwie ulubionego sosu. Farsz jest wyczuwalny, ale nie jest przesadzony, pierożki wrzuca się na kilku minut do wrzącej wody, u mnie było to 5 minut, gdyż lubię al dente. Co do samej sałatki, jest przepysznie lekka i chrupiąca.



opakowanie tortellini z wędzonym tofu (Polsoja)
1 żółta papryka
1 zielona papryka
mały słoiczek marynowanej cebulki
mały słoiczek mini ogórków konserwowych
mini puszka kukurydzy
pieprz, sól

+ sos, np. łyżka majonezu/ łyżka jogurtu/ majonez wegański /sos winegret

1. Papryki kroimy w drobną kostkę, warzywa ze słoików odcedzamy, ogórki kroimy drobniej.
2. Tortellini wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 5-6 minut, odcedzamy.
3. Dodajemy sos i mieszamy wszystko razem, doprawiamy.


1 komentarz:

  1. wygląda przepysznie !
    a pierogi w każdym wydaniu są moją słabością : d

    OdpowiedzUsuń