Pora na moją ulubioną pastę, przy której wszystkie kupne pasty jajeczne się chowają !
Na blogu zagościła już wcześniej pasta jajeczna z ogórkiem -->
http://eatyourdream.blogspot.com/2012/11/pasta-jajeczna-z-ogorkiem-i-koperkiem.html .
Uwaga! Kiedy zamieszczamy przepis, w którym występują jajka, nie oznaczamy rodzaju tych jajek, gdyż jest to kwestia indywidualna, jednak gorąco zachęcamy do kupowania jaj wiejskich, z wolnego wybiegu, tzw, 'zerówek' (których same używamy). A tu trochę do poczytania o akcji 'Nie kupuj trójek' ->
http://www.ekonsument.pl/a434_nie_kupuj_trojek.html
5 jaj
6 pieczarek
1 mała cebula
olej do smażenia
łyżka majonezu (wersja light z jogurtem)
pieprz, sól
ew. szczypta ostrej papryczki
1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy.
2. Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i smażymy + solimy.
3. Do jajek dodajemy majonez i blendujemy. Dodajemy pieczarki, mieszamy i doprawiamy.
4. Dobrze dodać też świeży koperek, czy natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz