czwartek, 15 listopada 2012

pasta jajeczna z ogórkiem i koperkiem

Za oknami beznadzieja, a u nas zapachniało dziś wiosną. Zazwyczaj taką pastę robimy z pieczarkami, jednak dziś wykorzystałam do niej połowę świeżego ogórka i kilka kiszonych żeby nie było za mdłe. Jednak jeśli nie chce nam się wysilać i kupować świeżych ogórków, których smak o tej porze roku pozostawia wiele do życzenia, możemy użyć wyłącznie kiszonych.



5 jajek
3-4 ogórki kiszone
pół ogórka świeżego
łyżka majonezu (przeciwnicy mogą użyć jogurtu naturalnego)
koperek
pieprz, sól

1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić.
2. Zblendować je z łyżką majonezu.
3. Ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę.
4. Poszatkować koperek, wymieszać wszystko razem i doprawić.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz