środa, 17 kwietnia 2013

risotto z cukinią

Nie wiem co pisać, ale chyba dokupię cukinię i zrobię jeszcze raz :):)


1 op. brązowego ryżu
3/4 szklanki bulionu warzywnego
mała czerwona papryka
mała cebula/dymka
1 cukinia
kilka pieczarek
3 łyżki masła
pieprz, sól
koperek

1. Ryż podgotuj, następnie rozpuść w głębokiej patelni masło i go przerzuć. Smaż na delikatnym ogniu mieszając.
2. Po ok. 10 minutach dodawaj bulionu i gotuj ryż do miękkości ( nie rozgotuj, ma być al dente).
3. Na osobnej patelni lub garnku podduś lekko pokrojone w kostkę warzywka i dodaj do ryżu. Dobrze wymieszaj i dopraw.


3 komentarze:

  1. Ostatnio zakochałam się w cukinii więc już po niedzieli to będzie pierwsze danie jakie zrobię !! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super, gwarantuje niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń