niedziela, 14 kwietnia 2013

pasta kukurydziana z duszoną papryką



puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
mała dymka
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
natka pietruszki
sól, pieprz
szczypta imbiru
szczypta gałki muszkatołowej

1. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, przełóż na patelnię. Dodaj odrobinę oliwy, wody i soli i duś pod przykryciem do miękkości.
2. Połącz warzywa z kukurydzą i zblenduj. Dodaj 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i przyprawy.


 Polub nas na facebooku : KLIK


4 komentarze:

  1. Gdy zacznie się sezon grillowy będą jakieś ciekawe dania z grilla ? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. hehe, najpierw musimy zakupić grilla :D ale niewykluczone !!:)) pzdr

    OdpowiedzUsuń
  3. o, chyba zrobię taką pastę!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pasty kukurydzianej jeszcze nie jadłam, a wydaje się zachęcająca :)

    OdpowiedzUsuń