niedziela, 14 kwietnia 2013
pasta kukurydziana z duszoną papryką
puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
mała dymka
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
natka pietruszki
sól, pieprz
szczypta imbiru
szczypta gałki muszkatołowej
1. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, przełóż na patelnię. Dodaj odrobinę oliwy, wody i soli i duś pod przykryciem do miękkości.
2. Połącz warzywa z kukurydzą i zblenduj. Dodaj 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i przyprawy.
Polub nas na facebooku : KLIK
Etykiety:
fit,
fit pasty i pasztety,
pasty i pasztety,
vegan pasty i pasztety
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Gdy zacznie się sezon grillowy będą jakieś ciekawe dania z grilla ? :)
OdpowiedzUsuńhehe, najpierw musimy zakupić grilla :D ale niewykluczone !!:)) pzdr
OdpowiedzUsuńo, chyba zrobię taką pastę!
OdpowiedzUsuńPasty kukurydzianej jeszcze nie jadłam, a wydaje się zachęcająca :)
OdpowiedzUsuń