Jedną z potraw przez nas serwowanych była właśnie ta pasta, ponadto upichciłyśmy również naleśniki na piwie korzennym z owocowym musem oraz sałatkę owocową w wydaniu fit z jogurtem naturalnym i otrębami. Więcej o naszym blogu, obiadach i innych wydarzeniach dowiecie się na naszym fanpejdżu na fejsbuku:
O dobrych stronach czerwonej soczewicy pisałyśmy już we wcześniejszych przepisach, jeśli jednak macie ochotę sobie przypomnieć to zapraszamy na stronę Sante (klik).
szklanka pomidorów suszonych w oliwie
biała cebula
2 ząbki czosnku
tymianek
sól, pieprz
olej
1. Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie lub w warzywnym bulionie, odparuj ją lub odcedź.
2. Cebulę poszatkuj, czosnek przeciśnij i podsmaż na oleju, dodaj sól.
3. Pomidory odcedź i pokrój na drobne kawałki.
4. Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw. Pastę możesz ewentualnie lekko zblendować.
Zajrzyj na:
http://www.sante.pl/
http://www.sklep.sante.pl/
http://www.facebook.com/SanteZnaczyZdrowie
takiego pasztetu z soczewicy jeszcze nie jedliśmy:) ciekawy pomysł
OdpowiedzUsuń