piątek, 5 kwietnia 2013

pasta z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami

Na wstępie dziękujemy za obecność na naszych wczorajszych obiadach czwartkowych :)

Jedną z potraw przez nas serwowanych była właśnie ta pasta, ponadto upichciłyśmy również naleśniki na piwie korzennym z owocowym musem oraz sałatkę owocową w wydaniu fit z jogurtem naturalnym i otrębami. Więcej o naszym blogu, obiadach i innych wydarzeniach dowiecie się na naszym fanpejdżu na fejsbuku:



O dobrych stronach czerwonej soczewicy pisałyśmy już we wcześniejszych przepisach, jeśli jednak macie ochotę sobie przypomnieć to zapraszamy na stronę Sante (klik).




150 g soczewicy czerwonej (Sante)
szklanka pomidorów suszonych w oliwie
biała cebula
2 ząbki czosnku
tymianek
sól, pieprz
 olej

1.  Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie lub w warzywnym bulionie, odparuj ją lub odcedź.
2. Cebulę poszatkuj, czosnek przeciśnij i podsmaż na oleju, dodaj sól.
3. Pomidory odcedź i pokrój na drobne kawałki.
4. Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw. Pastę możesz ewentualnie lekko zblendować.




Zajrzyj na:
http://www.sante.pl/
http://www.sklep.sante.pl/
http://www.facebook.com/SanteZnaczyZdrowie

1 komentarz:

  1. takiego pasztetu z soczewicy jeszcze nie jedliśmy:) ciekawy pomysł

    OdpowiedzUsuń