sobota, 6 kwietnia 2013

makaron ze szpinakiem, papryką i pieczarkami

Zapachniało dziś wiosną i od razu przyszła ochota na lekkie danie..Może i taki makaron to żadne odkrycie, jednak może pobudzi i wasze zmysły do przygotowania czegoś równie wiosennego i kolorowego.

A my czekamy na dalsze symptomy lepszej pogody, miłego dnia !


200 g makaronu pełnoziarnistego
garść szpinaku
pół papryki czerwonej
kilka pieczarek
mała cebulka
natka pietruszki
tarta mozarella
sól, pieprz
oliwa/olej

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
2. Pieczarki i cebulę obierz i razem z papryką pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, posól.
3. Pod koniec smażenia dodaj szpinak, dopraw do smaku.
4. Warzywa połóż na makaronie, dodaj ser i natkę pietruszki.





1 komentarz: