czwartek, 25 kwietnia 2013

krem z pomidorów i marchwi z waniliową nutą

U nas pomidorowa gości bardzo często, jednak nigdy nie jest nudna i tradycyjna. Przygotowujemy ją na różne sposoby, czy to z soczewicą, czy z papryką, pęczakiem, brązowym ryżem...Sposobów jest wiele i podsuwamy Ci kolejny :) Jeśli nie boisz się odważnych smaków, ta propozycja jest dla Ciebie:)


2 puszki pomidorów
5 marchewek
seler
pietruszka
cebula lub por
pieprz, sól
ostra papryczka
100 g serka topionego
szklanka mleka waniliowego sojowego (możesz dać po prostu waniliowy ekstrakt)

1. W średnim garnku przygotuj bulion, po ugotowaniu wyjmij seler i pietruszkę.
2. Dodaj pomidory i ser oraz mleko. Gotuj jeszcze 10 min., wystudź i zmiksuj na gładką masę.
3. Dopraw krem i podawaj z grzankami, groszkiem ptysiowym lub brązowym ryżem.




1 komentarz:

  1. To może być naprawdę fantastyczne połączenie smaków, zaciekawiło mnie.

    OdpowiedzUsuń