środa, 28 maja 2014

zupa pieczarkowo - koperkowa

Dziś bez kombinowania i szukania oryginalnych, unikatowych pomysłów. Z miłości do zup i pieczarek powstała przepyszna pieczarkowa, podana ze sporą garścią świeżego koperku.


400 g pieczarek
1 duża cebula
pęczek włoszczyzny
100 g topionego, śmietankowego serka
szklanka drobnego makaron, np. farfalline
duża garść świeżego kopru
pieprz, sól
ziele angielskie
listek laurowy
olej do smażenia

1. W średnim garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy obraną włoszczyznę, ziele, liść laurowy i gotujemy wywar.
2. Pieczarki obieramy, kroimy w talarki, cebulę w kostkę. Smażmy razem na patelni z odrobiną oleju. Solimy i pieprzymy.
3. Dorzucamy pieczarki do wywaru, dodajemy serek topiony i gotujemy na średnim ogniu. Dodajemy posiekany koper i doprawiamy.
4. Dodajemy do zupy makaron, gotujemy aż będzie al dente i zdejmujemy zupę z ognia.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz