sobota, 10 maja 2014

warzywne szaszłyki

Jeśli do tej pory nie mieliście pomysłu co nadziać na wykałaczki, to już będziecie wiedzieć. Wszystko co najlepsze znajdziecie na jednym, dobrze przyprawionym szaszłyku. Jeśli pogoda nie sprzyja grillowemu szaleństwu, spokojnie możesz upiec szaszłyki na ruszcie w piekarniku. Potem już tylko pieczywko, keczup, musztarda i nic do szczęścia więcej nie trzeba :)


czerwona papryka
czerwona cebula
kilka zblanszowanych, zielonych szparagów
bakłażan
cukinia
pieczarki
pomidorki koktajlowe

oliwa
przyprawa do grilla
papryczka słodka
odrobina chili
sól

1. Warzywa kroimy na cząstki.
2. Składniki na marynatę mieszamy, obtaczamy warzywa i odstawiamy na godzinę.
3. Nadziewamy wykałaczki, grillujemy lub pieczemy w piekarniku na ruszcie w 200 st. przez ok. 15 minut.



1 komentarz:

  1. świetne, bardzo lubię grillowane mięsa i warzywa:)

    OdpowiedzUsuń