poniedziałek, 1 lipca 2013

muffinki z malinami i białą czekoladą


składniki na około 20 sztuk

składniki suche:

2,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
szczypta soli

składniki mokre:
100g masła
1 szklanka maślanki
2 jaja

250 g świeżych malin
100g białej czekolady


1. Połącz ze sobą suche składniki.
2. Rozpuść masło, poczekaj aż przestygnie.
3. Rozbij jaja, połącz z maślanką i masłem.
4. Połącz składniki suche i mokre.
5. Oczyszczone maliny i czekoladę pokrojoną w kawałki.
6. Delikatnie połącz ze sobą.
7. Napełnij foremki powstałą masą.
8. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż się zarumienią.



2 komentarze:

  1. Wtajcie. Aż ślinka leci patrząc na takie muffinki. Wciąż odkładam na później zrobienie takich słodkości. Ale...wszystko przede mną :) Pozdrawiam, Krys, Kuchnia u Krysi

    OdpowiedzUsuń