środa, 10 lipca 2013

tosty z awokado, rukolą i suszonymi pomidorami


Składniki:

1. na jednego tosta zużywamy 2 kromki chleba
2. pasta z awokado :
   - miękkie awokado, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, sos sojowy
3. rukola
4. 3-4 plastry sera zółtego
5. 2 suszone pomidory w zalewie
6. oliwa

Przygotowanie:

1. Pasta z awokado:
- awokado oczyszczamy z pestki, obieramy ze skórki (a właściwie wyjmujemy niej), rozgniatamy je widelcem, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego.
2. Kromki chleba smażymy na oliwie z obu stron, do czasu aż się zarumienią.
3. Na jedną kromkę kładziemy kolejno: ser, pastę, kawałki pomidorów, rukolę, ser - wszystko przykrywamy drugą kromką chleba - lub dobieramy kolejność w dowolny sposób.
4. Kanapkę podgrzać w tosterze do momentu rozpuszczenia się sera.




2 komentarze: