Batoniki wyszły wyborne, lekkie z chrupiącymi migdałami i kwaskowatą żurawiną.
180 g masła migdałowego (Primavika)
2 banany
szklanka posiekanych migdałów
pół szklanki płatków owsianych (Sante)
garść suszonej żurawiny
garść suszonych śliwek
garść ziaren sezamu
garść pestek słonecznika lub dyni
2 łyżeczki cukru brązowego
Jak zrobić?
W garnuszku wymieszaj masło i banany. |
Utrzyj razem na gładką masę. |
Migdały pokrój na drobne cząstki, tak samo ze śliwkami i żurawiną. |
Dorzuć do masy. Dodaj płatki owsiane, resztę ziaren i cukier. |
Zajrzyj na:
http://www.primavika.pl/
http://www.sante.pl/
Uwielbiam takie batoniki! Pyszne, zdrowie... I masło migdałowe - cudo! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńfajne, dobry pomysł na przekąskę podczas zalatanego dnia:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam migdały, super przekąska!
OdpowiedzUsuńmmm są super !! chyba jedne z najpyszniejszych jakie widziałam *-*pełne zdrowia :)
OdpowiedzUsuńZdrowa, pyszna, energetyczna przekąska :)
OdpowiedzUsuńLubię lubię :)
OdpowiedzUsuń