Szybkie i proste ciasto kakaowe, bardzo delikatne i wilgotne. Przepis jest bez dodatków, jednak można dodać ulubione owoce, np. truskawki lub maliny.
Ciasto wygląda jakby miało zakalec, ale tak nie jest:) jest bardzo wilgotne z konsystencją typowego brownie.
szklanka mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
1,5 szkl. cukru
pół szklanki oleju
3/4 szkl. jogurtu naturalnego
3 jajka
szczypta soli
+ opcjonalnie polewa czekoladowa i truskawki
1. Wymieszać w osobnych naczyniach składniki suche i mokre. Połączyć je.
2. Formę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę.
3. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńBrowniowate? Musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńCiasto jest pyszne mam 15 lat i zrobiłem je w pełni sam. Polecam!
OdpowiedzUsuńCiasto jest ekstra. Już kilka miesięcy temu zagościło w moim stałym repertuarze. Najszybsze ciasto świata! A jakie smaczne!
OdpowiedzUsuń