Sezon na grilla uważam za otwarty! A jeśli pogoda nie dopisze, szaszłyki możesz zrobić na domowym grillu, piekarniku lub patelni grillowej :)
papryka żółta
papryka czerwona
kilka dymek
1 cukinia
kostka wędzonego tofu (Polsoja)
marynata:
3 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki soku z cytryny
2 przeciśnięte ząbki czosnku
pół łyżeczki ostrej papryki
pół łyżeczki słodkiej papryki
suszone zioła, np. oregano, bazylia
łyżka sosu sojowego
łyżeczka soli ziołowej (Prymat)
1. Warzywa pokrój w cząstki.
2. Przygotuj marynatę i wrzuć do niej warzywa, wymieszaj. Odstaw na minimum 2 h.
3. Nadziewaj na szpikulce i grilluj :)
Mniam!! Uelbiam wszystko co tam jest!!
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis. :) Na pewno skorzystam :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga.
http://joasiafitnesspasja.blogspot.de/