niedziela, 16 czerwca 2013

szaszłyki z wędzonym tofu

Sezon na grilla uważam za otwarty! A jeśli pogoda nie dopisze, szaszłyki możesz zrobić na domowym grillu, piekarniku lub patelni grillowej :)


papryka żółta
papryka czerwona
kilka dymek
1 cukinia
kostka wędzonego tofu (Polsoja)

marynata:
3 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki soku z cytryny
2 przeciśnięte ząbki czosnku
pół łyżeczki ostrej papryki
pół łyżeczki słodkiej papryki
suszone zioła, np. oregano, bazylia
łyżka sosu sojowego
łyżeczka soli ziołowej (Prymat)

1. Warzywa pokrój w cząstki.
2. Przygotuj marynatę i wrzuć do niej warzywa, wymieszaj. Odstaw na minimum 2 h.
3. Nadziewaj na szpikulce i grilluj :)



2 komentarze:

  1. Mniam!! Uelbiam wszystko co tam jest!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniały przepis. :) Na pewno skorzystam :) Pozdrawiam.

    Zapraszam na mojego bloga.
    http://joasiafitnesspasja.blogspot.de/

    OdpowiedzUsuń