poniedziałek, 3 czerwca 2013

lasagne 'po węgiersku'

Dziś obiad na pełnej improwizacji, połączenie smaków Włoch i Węgier, a rezultat całkiem pozytywny :)



1 op. makaronu lasagne
2 cukinie
2 czerwone papryki
1 żółta papryka
2 cebule
0,5 kg pieczarek
4 pomidory
puszka pomidorów krojonych
pieprz, sól
oliwa smakowa ostra lub papryczka

ser (opcjonalnie)

1. Warzywa kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i dusimy pod przykryciem. Solimy, dodajemy pomidory.
2. Makaron obgotowujemy al dente.
3. Tłuszczem smarujemy brytfannę, kładziemy płaty lasagne i warstwę warzyw. Układamy około 3-4 warstwy. Na wierzch dajemy odrobinę sera, zapiekamy w 200 st. przez 30 min.




1 komentarz:

  1. Mam w domu fana lasagne ;) Mniam, przepis wygląda tak smakowicie, że skuszę się i wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń