Dziś obiad na pełnej improwizacji, połączenie smaków Włoch i Węgier, a rezultat całkiem pozytywny :)
1 op. makaronu lasagne
2 cukinie
2 czerwone papryki
1 żółta papryka
2 cebule
0,5 kg pieczarek
4 pomidory
puszka pomidorów krojonych
pieprz, sól
oliwa smakowa ostra lub papryczka
ser (opcjonalnie)
1. Warzywa kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i dusimy pod przykryciem. Solimy, dodajemy pomidory.
2. Makaron obgotowujemy al dente.
3.
Tłuszczem smarujemy brytfannę, kładziemy płaty lasagne i warstwę
warzyw. Układamy około 3-4 warstwy. Na wierzch dajemy odrobinę sera,
zapiekamy w 200 st. przez 30 min.
Mam w domu fana lasagne ;) Mniam, przepis wygląda tak smakowicie, że skuszę się i wypróbuję.
OdpowiedzUsuń