Kiedy zdecydujecie się już na przygotowanie tych ciasteczek proponuję od razu zwiększyć proporcje
dwukrotnie - są tak dobre i poręczne, że zajada się jedno za drugim. Do
tego są bezmączne i bezcukrowe, więc dodatkowym plusem jest brak wyrzutów sumienia po zjedzeniu całej blaszki :) Pyszne, zdrowe i bardzo szybkie w przygotowaniu - idealne na poczęstunek dla gości lub na drugie śniadanie. Dodać możesz do nich swoje ulubione bakalie, u mnie ciasteczka są z żurawiną, jagodami goji oraz włoskimi orzechami.
inspirowane przepisem: http://www.biedronka.pl/pl/recipe,id,1097,name,bananowe-ciasteczka
Na ok. 12 ciasteczek:
2 rozgniecione banany
szklanka płatków owsianych błyskawicznych
łyżka posiekanych orzechów włoskich
łyżka jagód goji
lyżka suszonej żurawiny
odrobina cynamonu
szczypta soli
1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie.
2. Lepimy z ciasta małe kuleczki i rozpłaszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 - 20 minut.
Bardzo fajne ciasteczka, z pewnością musiały być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńpyszne, często je robię, bo można zmieniać ich smak poprzez dodawanie różnych ziarenek, czy bakalii ;)
OdpowiedzUsuń