Zapraszamy również po przepis na kaszę z seitanem i warzywnym gulaszem :)
dla 3 osób:
słoiczek sznycelków (Primavika)
łyżka sosu sojowego
papryka ostra i słodka
oregano
rozmaryn
sól, pieprz
jajko (lub w wersji wegańskiej zawiesina z siemienia)
bułka tarta
olej do smażenia
do podania:
ziemniaczane talarki
groszek z marchewką
1. Całą zawartość słoiczka przekładamy do miski, dodajemy składniki marynaty i odstawiamy na godzinę.
2. Jajko roztrzepujemy, solimy i pieprzymy. Obtaczamy steki w jajku (siemieniu) i bułce tartej.
3. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron.
o produkcie:
Skład: woda, gluten pszenny, naturalne aromaty drożdżowe (zawierają soję), olej roślinny rzepakowy, przyprawy (zawierają seler), koncentrat pomidorowy, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, sól.
Nie dodano cukrów i innych substancji słodzących. Zawiera tylko cukry występujące w składnikach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz