na 3 osoby
słoiczek pulpetów Wegusie (Primavika)
250 g makaronu pełnoziarnistego do spaghetti
puszka krojonych pomidorów
2 łyżeczki czerwonego pesto
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
ostra papryczka
pęczek świeżej bazylii
pieprz, sól
odrobina cukru
oliwa z oliwek
*tarty ser (opcjonalnie)
2. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy delikatnie solą, pieprzem i odrobiną cukru.
3. Dodajemy czerwone pesto do sosu.
4. Łączymy sos z zawartością słoiczka pulpetów, dodajemy ostrą paprykę i posiekaną bazylię.
5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
6. Opcjonalnie posypujemy danie startym serem.
o produkcie:
Skład:
woda, pomidory krojone 13%, cebula, białko pszenne 6%,
papryka świeża, koncentrat pomidorowy 3%, olej roślinny,
mąka pszenna, mąka kukurydziana, kasza manna, przyprawy,
naturalne aromaty drożdżowe, sól, świeży imbir, cukier.
Wartości odżywcze:Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 979 kJ / 233 kcal
- Białko 30 g
- Węglowodany 8 g
- Tłuszcz 3 g
Czy w jakimś większym supermarkecie dostanę produkty Primaviki ? :) Np Kaufland ?
OdpowiedzUsuńtak, powinnaś dostać. co prawda Kauflanda koło siebie nie mam, ale ich produkty są w supermarketach typu Alma, Piotr i Paweł, czy w dobrze wyposażonych delikatesach.
OdpowiedzUsuńDziękuje, jutro skocze do almy i wykorzystam przepis ! Jak zwykle niezawodne dania :)
UsuńPrimavika dobra firma właśnie testuje masło z nerkowców - wspaniałe
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)