niedziela, 24 marca 2013

pizza trzy kolory

Nie ma to jak leniwa niedziela w towarzystwie mistrzowskiej pizzy...W dzisiejszym wydaniu w roli głównej papryka z dodatkiem świeżego szpinaku, pieczarek i pomidorów.

Po ciasto zajrzyj tu:

http://eatyourdream.blogspot.com/2013/01/idealne-cienkie-ciasto-na-pizze.html

i reszta:

3 kolorowe papryki
opakowanie świeżego szpinaku
400 g pieczarek
cebula biała i czerwona (lubimy cebulę :))
puszka pomidorów
tarta mozarella
zioła (np. oregano)
papryka słodka i ostra
pieprz, sól
oliwa



1. Pomidory odparuj na patelni lub w garnuszku, dopraw papryczką, solą, pieprzem i oregano.
2. Posmaruj sosem ciasto i wstępnie podpiecz w 180 stopniach przez 10 min.
3. Paprykę pokrój w paski, cebulę w krążki, pieczarki w talarki i wszystko podduś na oliwie z dodatkiem soli.
4. Połóż na ciasto ser i resztę składników i piecz przez kolejne 15 min.


Byłoby niesprawiedliwe, gdybym całą pracę przypisała sobie, a więc specjalne buziaki dla mojego dzielnego pomocnika A. :* :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz