Szczerze mówiąc pierwszy raz miałam okazję przyrządzić potrawę z ziaren soi. Takie orzeszki to świetna przekąska, po której nie będziemy mieć wyrzutów sumienia :)
150 g ziaren soi Sante
łyżeczka papryki ostrej
łyżeczka papryki słodkiej
pół łyżeczki curry
sól
odrobina oliwy
1. Soję zalej sporą ilością osolonej wody i odstaw na 12 godzin. Następnie zmień wodę, wypłucz soję i gotuj z dodatkiem soli przez ok. 2 godziny do miękkości. Odcedź i osusz.
2. Wymieszaj soję w przyprawach i dodaj odrobinę oliwy. Dopraw solą.
3. Wyłóż równomiernie na blachę i piecz w 160 st. przez ok. 30 min.
4. Po wystygnięciu przełożyć do szczelnego pojemnika, by nie nabrały wilgoci.
http://www.sklep.sante.pl/
http://www.facebook.com/SanteZnaczyZdrowie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz