czwartek, 28 lutego 2013

pikantna pasta pieczarkowa z prażonym słonecznikiem

Dobry sposób na ulepszenie zwykłej pasty pieczarkowej, którą uwielbiamy.



0,5 kg pieczarek (najlepiej tych malutkich, są smaczniejsze)
pół cebuli
oliwa pepperoni (lub zwykła + chili)
pół szklanki słonecznika
sól ziołowa (Prymat) lub sól zwykła

1. Pieczarki myjemy, obieramy i smażymy na oliwie z poszatkowaną cebulą.
2. Słonecznik rozdrabniamy nożem i prażymy na suchej patelni z dodatkiem soli.
3. Mieszamy wszystko i doprawiamy.

1 komentarz:

  1. Ja jeszcze do niedawna nie przepadałam za pieczarkami, a teraz z chęcią wypróbowuję wszelakie przepisy z ich udziałem.
    Prażony słoneczik do takiej pasty jest według mnie strzałem w dziesiątkę.
    Pozdrawiam. :)

    OdpowiedzUsuń