Przepis pochodzi z programu Pyszne 25 Anny Starmach.
2 cukinie (proste! bez zawijasów)
200 g sera typu feta
pół szklanki suszonych pomidorów
ok. 10 czarnych oliwek
ew. tymianek
oliwa z oliwek do smażenia
1. Odkrój końce cukinii i przetnij ją na pół. Jeśli masz łyżeczkę do drążenia (np. do melona) użyj jej, a jeśli nie, weź długi i cienki nóż. Powoli i ostrożnie wydrążaj środek cukinii zostawiając ok.1 cm brzegów.
2. Wymieszaj fetę z pomidorami i oliwkami pokrojonymi w drobną kostkę.
3. Napełniaj 'rury' farszem i krój na plasterki o szerokości ok.1-1,5 cm.
4. Smaż z obu stron na odrobinie oliwy.
Hi
OdpowiedzUsuńDo you know that your recipe is ripped by a russian blog?
http://takioki.ru/farshirovannye-kabachki-na-skovorode/
Mine were too... :(
varga laszlo
chefdepaprika.com