czwartek, 21 marca 2013

kasza jaglana z bananami i prażonymi orzechami

Same najlepsze rzeczy z rana, Moi Drodzy :) Jeśli tak jak my macie nieco więcej czasu rano, proponujemy Wam przygotować śniadanie w takim stylu, a reszta dnia już na pewno będzie wyglądać inaczej :) Jeśli jednak czasu nie macie, ale szukacie pomysłu na wspaniały deser, zapraszam do czytania przepisu :)



na dwie porcje:

szklanka kaszy jaglanej (Sante)
1 duży banan
łyżka otrąb owsianych (Sante)
dwie łyżki orzechów np. włoskich lub nerkowca
dwie łyżki miodu lub brązowy cukier
odrobina mleka sojowego
do dekoracji syrop z owoców (ja użyłam z zaprawy owoców w cukrze)

1. Kaszę sparz i gotuj przez ok. 15 minut w lekko ocukrzonej wodzie.
2. Kiedy wchłonie wodę dodaj pokrojonego w kostkę banana, miód, mleko i otręby.
3. Dosłodź według gustu, polej syropem i posyp orzechami wcześniej uprażonymi z odrobiną cukru.
4. Jeżeli posiadasz odpowiednie naczynie (np. małą formę do sufletów) możesz zrobić elegancki deser (tj. na zdjęciu).

Zajrzyj na:
http://www.sante.pl/
http://www.sklep.sante.pl/
http://www.facebook.com/SanteZnaczyZdrowie


3 komentarze:

  1. Takie śniadanie mogłabym jeść codziennie!

    OdpowiedzUsuń
  2. zdecydowanie najlepsze! uwielbiam jaglankę, pyszne masz dodatki :)

    OdpowiedzUsuń