sobota, 16 marca 2013

sałatka meksykańska

Nie wiem jak ma się mieć makaron i ser do Meksyku, ale to jedna z moich ulubionych sałatek jeśli chodzi o te 'majonezowe'. Sycący makron i fasola świetnie współgrają z papryką i chrupiącym ogórkiem. Nie potrzebuje ona dużo majonezu, by być smaczna, genialna jest na imprezy i spotkania.

200 g makaronu muszelki
puszka fasoli czerwonej
8 dużych ogórków korniszonów
3/4 dużego słoika papryki konserwowej
puszka kukurydzy
mała czerwona cebula
20 dag sera żółtego
ok. 3 łyżki majonezu
świeżo mielony pieprz kolorowy (polecamy Prymat)
sól

1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, oddcedź i ostudź.
2. Paprykę, ser i ogórki pokrój w kostkę, cebulę bardzo drobno poszatkuj.
3. Wymieszaj ze sobą resztę składników, dodaj majonez i dopraw.



1 komentarz: