środa, 30 kwietnia 2014

spaghetti z serem kozim



 Składniki:

400g makaronu spaghetti lub fettuccine
200g sera koziego
100g śmietany
400 g pieczarek
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
oliwa (lub masło)
*parmezan

1.Pieczarki oczyść, obierz i pokrój w talarki, posól, odstaw na kilkanaście minut, odsącz wodę.
2. Ugotuj makaron wg. przepisu na opakowaniu. Odcedź, przepłucz ciepłą wodą.
3. Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej drobno pokrojony czosnek. Następnie dodaj pieczarki. Smaż kilka minut, aż delikatnie się zarumienią.
4. Ser kozi wymieszaj ze śmietaną.
5. Makaron wrzuć na patelnie, od razu dodaj ser ze śmietaną, wszystko wymieszaj i dopraw.
6. Posyp parmezanem.




1 komentarz: