poniedziałek, 21 kwietnia 2014

sałatka z pomarańczami i granatem z miodowym dressingiem

Jeśli tak jak my macie wyrzuty po kilkudniowym obżeraniu to proponujemy Wam odkupienie win dzięki lekkiej i zwiewnej owocowej sałatce. Do dressingu szczególnie polecamy miód gryczany, ale nadawać się będzie także ten tradycyjny lub syrop z agawy.


1 pomarańcza
1 jabłko
1 twarda gruszka
pestki granatu z połowy owocu
1 łyżeczka miodu gryczanego
1 łyżeczka wody
1 łyżeczka soku z cytryny

1.Pomarańczę obieramy, dzielimy na pół.
2. Jabłko i gruszkę przekrawamy i usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy w talarki, układamy na talerzu.
3. Granat kroimy na pół i wyjmujemy pestki z połowy owocu, dodajemy do reszty.
4. Składniki na dressing mieszamy i polewamy sałatkę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz