niedziela, 23 lutego 2014

placki kukurydziano - serowe

Były już placki kukurydziane z porem, a dziś czas na wersję serową. Placki robi się w ok. 20 minut ze smażeniem, do tego przełamujący słodki smak kukurydzy sos czosnkowy lub mizeria i możemy zasiadać do stołu ;)


puszka kukurydzy
50 g twardego sera gouda, startego na bardzo małych oczkach
2 łyżki cebuli, drobno startej
1 jajko
ok. 2 łyżki mąki
łyżeczka świeżej papryczki chili, drobno posiekanej
pieprz, sól
olej do smażenia

1. Kukurydzę odsączamy, blendujemy.
2.  Dodajemy do masy resztę składników. Masa musi być dość zwarta.
3. Doprawiamy do smaku.
4. Smażymy na oleju z obu stron.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz