środa, 12 lutego 2014

pęczak z cukinią i koperkiem

Dziś podrzucam Wam kolejny sposób na szybki i pyszny pęczak koperkowy. Sprawdźcie nasze inne przepisy z udziałem najlepszej kaszy pod słońcem, np. pęczak z soczewicą lub indyjskie curry z pęczakiem.


pół szklanki suchego pęczaku ugotowanego w lekko osolonej wodzie
1 mała cukinia starta na grubych oczkach
8 pieczarek startych na grubych oczkach
mały kawałek pora pokrojony w krążki
pół pęczka świeżego koperku
2 łyżki oliwy lub masła roślinnego
pieprz, sól

1. Pieczarki, cukinię i por dusimy do miękkości na oliwie/maśle.
2. Wrzucamy do warzyw pęczak, chwilę smażymy.
3. Dodajemy posiekany koperek.

2 komentarze:

  1. cukinia i koperek. nie myślałam o takich dodatkach do pęczaku, ale to musi być dobre ;)

    OdpowiedzUsuń