piątek, 20 września 2013

hot dog superstar

Kolejna lubiana przez nas firma zdecydowała się na obdarowanie nas swoimi produktami. Tym razem jest to Polsoja, której wyroby produkowane są wyłącznie z surowców roślinnych. Otrzymałyśmy przepyszny zestaw, w którego skład wchodzą tofu, parówki, kiełbaski oraz tortellini. Na przepisy z wykorzystaniem tych produktów można było natknąć się dużo wcześniej, ale przed Wami zaprezentujemy o wiele więcej pomysłowych dań z użyciem zdrowych zamienników mięsa.

Dziś przekąska, którą wykonasz w 5 minut, czyli hot dogi z kapustą kiszoną :)


4 bułki do hot dogów
4 parówki sojowe chili (Polsoja) 
40 g kapusty kiszonej
keczup+musztarda+ew. majonez

Parówki możesz wtępnie podsmażyć, opiec lub zgrillować. Bułki do hotdogów podgrzej w mikrofali lub włóż do opiekacza. Posmaruj obie połówki bułki sosami, napełnij kiszoną kapustą i parówką.




5 komentarzy:

  1. Zjadliwe te parowki? tylko szczerze ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Yummy :) Co prawda nigdy nie jadłam sojowych parówek, ale prezentują się znakomicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. tak, zjadliwe i całkiem smaczne, ale jeśli jesteś mięsożerna to zachwycona nie będziesz na pewno. pysznie sprawdzają się pokrojone w małe kawałeczki i podsmażone do spaghetti :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja najczęściej robię takie buły i używam do nich wędzonych parówek z Polsoi. Do tego ketchup, kiszona kapusta/ogórek kiszony i pełnoziarniste bułki. Jak dla mnie są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń