Kolejna lubiana przez nas firma zdecydowała się na obdarowanie nas swoimi produktami. Tym razem jest to Polsoja, której wyroby produkowane są wyłącznie z surowców roślinnych. Otrzymałyśmy przepyszny zestaw, w którego skład wchodzą tofu, parówki, kiełbaski oraz tortellini. Na przepisy z wykorzystaniem tych produktów można było natknąć się dużo wcześniej, ale przed Wami zaprezentujemy o wiele więcej pomysłowych dań z użyciem zdrowych zamienników mięsa.
Dziś przekąska, którą wykonasz w 5 minut, czyli hot dogi z kapustą kiszoną :)
4 bułki do hot dogów
4 parówki sojowe chili (Polsoja)
40 g kapusty kiszonej
keczup+musztarda+ew. majonez
Parówki możesz wtępnie podsmażyć, opiec lub zgrillować. Bułki do hotdogów podgrzej w mikrofali lub włóż do opiekacza. Posmaruj obie połówki bułki sosami, napełnij kiszoną kapustą i parówką.
Zjadliwe te parowki? tylko szczerze ;)
OdpowiedzUsuńdomowy fast food:D:D
OdpowiedzUsuńYummy :) Co prawda nigdy nie jadłam sojowych parówek, ale prezentują się znakomicie :)
OdpowiedzUsuńtak, zjadliwe i całkiem smaczne, ale jeśli jesteś mięsożerna to zachwycona nie będziesz na pewno. pysznie sprawdzają się pokrojone w małe kawałeczki i podsmażone do spaghetti :)
OdpowiedzUsuńJa najczęściej robię takie buły i używam do nich wędzonych parówek z Polsoi. Do tego ketchup, kiszona kapusta/ogórek kiszony i pełnoziarniste bułki. Jak dla mnie są pyszne :-)
OdpowiedzUsuń