piątek, 16 sierpnia 2013

zapiekany omlet z warzywami, bazylią i camembertem

Kolejny post na proste danie z warzywkami prosto z działki. Przypomniałam sobie ponownie, jaki naprawdę smak mają pomidory. Szkoda tylko, że nie można ich mieć ich przez cały rok :<



6 jaj wiejskich
2 pomidory
pół małej cukini
mała młoda czerwona cebulka
60 g sera camembert
kilka liści bazylii drobno pokrojonych
odrobina oliwy lub masła
sól, pieprz, sos sojowy

1. Cukinię kroimy w cienkie plastry, cebulę i pomidory także.
2. Smarujemy naczynie tłuszczem, wykładamy część warzyw równomiernie, układamy cukinię dookoła i lekko solimy.
3. Jajka roztrzepujemy, dodajemy soli, pieprzu i sosu sojowego. Wylewamy na warzywa.
4. Resztę warzyw kładziemy na wierzch, dodajemy bazylię i pokrojony w kostkę ser.
5. Zapiekamy w 180 st. przez 20 - 30 min.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz