garść orzechów laskowych
dwie garście migdałów
200 g suszonych moreli
80 g suszonych fig
2 łyżki wody przegotowanej
łyżeczka kakao
łyżeczka masła sezamowego (Primavika)
wiórki kokosowe lub kakao do dekoracji
Orzechy zblendować z dodatkiem wody na gładką masę. Dorzucać kolejno pokrojone wcześniej owoce, kakao i masło. Jeśli blender Ci się zapcha, musisz co jakiś czas zamieszać masę lub dokończyć miksowanie blenderem ręcznym.
Obtaczać w kokosowych wiórkach lub posypać kakao.
można się poczęstować? :)
OdpowiedzUsuńmmm jaka rozpusta :) same pyszne słodkości <3
OdpowiedzUsuńjeszcze takich nie robiłam, muszę to zmienić :)
OdpowiedzUsuńPytanie od laika w kwestii wypiekow. Czy maslo sezamowe moge zastapic zwyklym 82%? Obawiam sie, ze nie dostane sezamowego, a nie chce nic zepsuc.
OdpowiedzUsuń