niedziela, 12 maja 2013

wafle z kremem kakaowo - orzechowym

Takie wafle jadałam w dzieciństwie, zwykle przekładane były czekoladowym kremem i konfiturą. Dzisiaj przypominam sobie ich smak, dodając domowej roboty krem kakaowo - orzechowy.


andruty lub wafle (u mnie w trójkątnym kształcie), 9 sztuk
250 g margaryny zwykłej lub wegańskiej
3 łyżki kakao
szklanka brązowego cukru
2 łyżki masła orzechowego (Primavika)
2 garści orzechów włoskich drobno posiekanych

1. Rozpuść w rondlu margarynę, dodaj kakao i cukier, dokładnie wymieszaj.
2. Do płynnej masy dodaj masło orzechowe i orzechy i połącz dokładnie.
3. Smaruj wafle płynną masą, odstaw w chłodne miejsce (najlepiej połóż na wafle coś cięższego aby się nie powyginały).
4. Krój na dowolne kształty.






  Zajrzyj na
www.primavika.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz