Skład:
250 g makaronu penne ugotowanego al dente
1 cukinia
1 dymka
3 jaja
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Składniki na sos:
1,5 szklanki bulionu warzywnego
kubek śmietany 30 % lub 18%
2 łyżki mąki
pieprz, sól
gałka muszkatołowa
3 garści świeżego szpinaku (razem z łodyżkami)
1. Zrób sos. Połącz 2 łyżki bulionu ze śmietaną i dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę. W pozostałej części bulionu ugotuj łodyżki szpinaku. Połącz śmietanę z bulionem i energicznie mieszaj. Zblenduj całość. Szpinak zblanszuj, potnij i wrzuć do sosu, dopraw.
2. Cukinię pokrój w paski obieraczką, cebulę w krążki. Przesmaż na oliwie z dodatkiem soli.
3. Jaja ugotuj na twardo i pokrój w ósemki.
4. Polej makaron sosem i dodaj resztę składników.
Odwiedź nas na facebooku : klik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz