dla 2 osób:
3/4 szklanki kaszy pęczak
1 słoiczek gulaszu Primavika
3 łyżki passaty pomidorowej lub łyżeczka koncentratu
pęczek szczypioru młodego lub dymki
natka pietruszki lub koperek
4 ogórki kiszone
1. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie.
2. W rondlu zagrzewamy gulasz, dodajemy passatę, szczypior pokrojony w krążki, posiekaną natkę.
3. Do gulaszu dodajemy pęczak i mieszamy dokładnie.
4. Podajemy z ogórkiem kiszonym.
wykorzystany produkt:
Wartość odżywcza w 100 gramach
Wartość energetyczna 307 kJ / 73 kcal
Tłuszcz 1,9 g
w tym kwasy tł. nasycone 0,2 g
Węglowodany 7,1 g
w tym cukry 1,5 g
Białko 6,8 g
Sól 1,5 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz