wtorek, 30 września 2014

pęczak z gulaszem Primavika

Dzisiaj szybka wrzuta kolejnego smacznego przepisu, a raczej propozycji dania z wykorzystaniem gulaszu Primaviki. Świetna opcja dla osób, które do domu lądują późno i są bardzo głodne :) W gulaszu znajdziecie paprykę, cebulę oraz kawałeczki seitanu, a wszystko to zanurzone w delikatnym sosie. Aby danie było bardziej wyraziste możecie dodać pokrojone w kostkę pomidory lub tak jak ja - użyć pomidorowej passaty. Istotne w daniu są również kiszone ogórki, które idealnie przełamują smak.

 
dla 2 osób:
3/4 szklanki kaszy pęczak
1 słoiczek gulaszu Primavika
3 łyżki passaty pomidorowej lub łyżeczka koncentratu
pęczek szczypioru młodego lub dymki
natka pietruszki lub koperek
4 ogórki kiszone

1. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie.
2. W rondlu zagrzewamy gulasz, dodajemy passatę, szczypior pokrojony w krążki, posiekaną natkę.
3. Do gulaszu dodajemy pęczak i mieszamy dokładnie.
4. Podajemy z ogórkiem kiszonym.



wykorzystany produkt:

Wartość odżywcza w 100 gramach
Wartość energetyczna 307 kJ / 73 kcal
Tłuszcz 1,9 g
w tym kwasy tł. nasycone 0,2 g
Węglowodany 7,1 g
w tym cukry  1,5 g
Białko 6,8 g
Sól 1,5 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz