1 mała cebula
duży ząbek czosnek
łyżeczka suszonej bazylii
odrobina oregano lub ziół prowansalskich
czubata łyżka mrożonych warzyw (z brokułem, marchewką, cukinią itd.)
1 bułka namoczona w mleku lub bulionie pozostałego po gotowaniu kotletów
1 jajko
płaska łyżeczka garam masala lub kuminu
sól, pieprz
olej do smażenia
odrobina bułki tartej
1. Bułkę namoczyć.
2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać oregano lub bazylię, poddusić na oleju, dodać zmiażdżony czosnek.
3. Do cebuli dodać mrożone warzywa i dusić aż zmiękną.
4. Zemleć kotlety z warzywami i bułką.
5. Dodać jajko, sól, pieprz, garam masala.
6. Panierować w odrobinie bułki tartej na złoty kolor.
7. Podawać z ulubionym sosem, np. pomidorowym.
świetne danie,chętnie bym je spróbowała:)
OdpowiedzUsuń