2 opakowania ryżu brązowego
puszka pomidorów
2 ząbki czosnku
odrobina suszonej papryczki chili (może być w proszku)
ulubione zioła
oliwa z oliwek
sos sojowy
ok. 15 brukselek
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
2. Na oliwie podsmażamy czosnek pokrojony w talarki, kiedy się zrumieni dodajemy pomidory.
3. Pomidory odparowujemy i smażymy chwilę, doprawiamy.
4. Przerzucamy ryż do pomidorów i dokładnie mieszamy.
5. Brukselki płuczemy, obieramy jeśli jest taka potrzeba i gotujemy w osolonej wodzie ok. 8 minut.
6. Hartujemy brukselki zimną wodą na sicie i podajemy z ryżem.
Wybrałam twój blog do zabawy Libster Award, możesz odp na swoim blogu na moje pytania,oto link http://cukrowapasja.blogspot.com/2014/01/zwierzenia-liebster-award.html. Życzę miłej zabawy :) Cudny przepis i prosty :)
OdpowiedzUsuńIle tu jest porcji ? ;)
OdpowiedzUsuńtrudno powiedzieć, bo każdy ma inne możliwości:) u mnie to były na takie mniejsze trzy porcje :)
OdpowiedzUsuń