wtorek, 11 listopada 2014

tosty śniadaniowe z bananami i masłem orzechowym

W dniu wolnym od pracy i innych obowiązków warto poświęcić nieco więcej czasu na porządne śniadanie. Unikajcie jednak takich pyszności wieczorami, są to bowiem niezłe bomby kaloryczne, które mają nam dostarczyć energii na cały dzień ! Do podania możecie użyć innych, ulubionych owoców. Ja dla przełamania smaku zajadałam do tostów pestki granatu.


Na dwa tosty:

4 kromki chleba pełnoziarnistego
1 banan
łyżka masła orzechowego naturalnego (Primavika)
łyżka masła lub innego tłuszczu do smażenia
pestki granatu


Jedną kromkę cienko smarujemy masłem orzechowym. Banana rozgniatamy widelcem i smarujemy go na masło orzechowe. Rozgrzewamy na patelni masło, składamy tosty i smażymy je z obu stron, aż się zarumienią i będą chrupiące. Jemy na ciepło z dowolnymi owocami.


4 komentarze:

  1. coś czuję, ze w najbliższym czasie sobie takie tosty zaserwuję! smak tkwi w prostocie, a ten klasyk jest najlepszy! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. chciałam zaprosić do wejścia na stronę http://www.miazdzyca.naturalneleczenie.com.pl/ są tam opisane sposoby na leczenie miażdżycy, w tym między innymi skuteczne leczenie tej choroby poprzez stosowanie zdrowej wege diety :)

    OdpowiedzUsuń