niedziela, 16 marca 2014

krokiety z jajek i pieczarek

Połączenie jajek i pieczarek wydaje się być znaną wszystkim, niczym nie zaskakującą kombinacją, a na pewno każdy z nas w swoim życiu przyrządził pastę z jajeczno - pieczarkową (<3). Dziś nie odkrywamy nic nowego, ale doceniamy proste i tanie produkty, z których przyrządzić możemy fantastyczne wege krokiety, i którym nie oprze się nawet największy mięsożerca.

Spróbuj także kotleciki owsiano - jajeczne lub kotlety serowo - jajeczne w 5 minut.


3 jaja wiejskie ugotowane na twardo
1 jajko wiejskie
10 dużych pieczarek
mała cebula, posiekana
pół pęczka natki pietruszki, posiekanego
olej
bułka tarta
pieprz, sól

1. Rozgrzewamy na patelni olej, smażymy cebulę. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i dodajemy po kilku minutach do cebuli, smażymy i studzimy.
2. Jajka bardzo drobno kroimy w kostkę, przekładamy do miski i rozdrabniamy jeszcze widelcem.
3. Pieczarki drobno siekamy, dodajemy do jaj, wbijamy jajko surowe i doprawiamy.
4. Dodajemy natkę, lepimy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy z obu stron.

 


1 komentarz: