Spróbuj także kotleciki owsiano - jajeczne lub kotlety serowo - jajeczne w 5 minut.
3 jaja wiejskie ugotowane na twardo
1 jajko wiejskie
10 dużych pieczarek
mała cebula, posiekana
pół pęczka natki pietruszki, posiekanego
olej
bułka tarta
pieprz, sól
1. Rozgrzewamy na patelni olej, smażymy cebulę. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i dodajemy po kilku minutach do cebuli, smażymy i studzimy.
2. Jajka bardzo drobno kroimy w kostkę, przekładamy do miski i rozdrabniamy jeszcze widelcem.
3. Pieczarki drobno siekamy, dodajemy do jaj, wbijamy jajko surowe i doprawiamy.
4. Dodajemy natkę, lepimy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy z obu stron.
Robię bardzo podobne, są przepyszne.
OdpowiedzUsuń