W zależności od gustu, zadecyduj o ilości papryczki.
Składniki:
1 puszka białej fasolki
2 puszki pomidorów
2 zielone papryki
1 czerwona cebula
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
ostra papryczka
oliwa
1. Cebulkę obierz i poszatkuj, podsmaż na oliwie, dodaj trochę soli. Kiedy cebulka będzie miękka, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
2. Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne, pokrój w kawałki. Dodaj do cebuli, posól, duś około 12 minut. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody, aby papryka się nie przypaliła.
3. Kiedy papryka będzie wystarczająco miękka dodaj pomidory, łącznie z zalewą oraz odsączoną fasolkę. Wymieszaj składniki na patelni, duś kilka minut, dopraw.
smaczne sycące danie:)
OdpowiedzUsuńMój dzisiejszy obiad- pychota ;)
OdpowiedzUsuń