2 duże, bardzo dojrzałe avokado
płaska łyżka surowego kakao
1/4 szklanki mleka roślinnego, niesłodzonego
3-4 płaskie łyżki cukru pudru lub dowolnego innego słodzika (agawa/miód/stewia)
3 łyżki soku z cytryny
W tym miejscu mamy bazę na nasz mus. Miksujemy wszystkie składniki bardzo dokładnie, aż otrzymamy konsystencję lekkiego musu. Od siebie dodajemy to, co lubimy. U mnie mrożone truskawki z ostatniego sezonu, ale nadawać się będą wszelakie jeżyny, ananas, jabłko, gruszka i inne.
Jeśli lubisz możesz dodać łyżkę wiórek kokosowych, a do bazy musu użyć mleko kokosowe.
Uwielbiam! Zazwyczaj dodaję banana i wtedy nie potrzeba już dosładzać :) Wiórki kokosowe to u mnie obowiązkowy dodatek do takiego musu.
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńprezentuje się smakowicie :-)