mój zestaw warzyw:
brokuł podzielony na małe różyczki
papryka żółta pokrojona w dużą kostkę
cebula pokrojona w łódeczki
cukinia pokrojona w grube talarki
ciasto:
1,5 szklanki mąki pszennej
2 jaja
szklanka schłodzonej wody
2 łyżki sosu sojowego
łyżeczka soli
olej do smażenia (możesz smażyć na głębokim oleju w garnku lub też tak jak ja użyć mniej oleju i częściej obracać warzywa)
olej do smażenia (możesz smażyć na głębokim oleju w garnku lub też tak jak ja użyć mniej oleju i częściej obracać warzywa)
sos mango:
1 dojrzałe duże mango
szczypta curry
pieprz, sól
1. Jeśli także zamierzasz użyć brokuł, najlepiej jest go sparzyć lub podgotować przez ok. 5 minut.
2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (tyle, by chociaż warzywa były zanurzone do połowy)
3. Warzywa obtaczamy w cieście i smażymy aż będą chrupiące i zarumienione.
4. Mango obieramy, przecieramy na tarce, doprawiamy i podgrzewamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz