poniedziałek, 4 listopada 2013

ciepłe mleko z gruszką

Składniki:
250 ml mleka krowiego lub ulubionego roślinnego
1 mała gruszka
1 łyżeczka miodu
szczypta cynamonu

Gruszke należy obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do garnuszka (najlepiej o podwójnym dnie) wlać mleko, dodać gruszkę, miód i cynamon. Gotować około 3 minut, mieszając. Całosć przecedzić przez sitko, dokładnie wyciskając miąższ z mleka.


6 komentarzy:

  1. ale mi się podoba to gruszkowe mleko!

    OdpowiedzUsuń
  2. Łał, bardzo ciekawe, takie... Inne :) Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo gruszkowe mleko ! dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ...z gruszką - jesienny pychcioch :) Również jadłam ostatnio jak byłam chora :)....

    OdpowiedzUsuń
  5. strasznie nie lubiłam mleka , z 10 lat na pewno nie tykałam. Ale jakos z rok temu sie przekonałam i chetnie sprawdze kazda kombinacje : D szczegolnie jak jest w niej cynamon : >

    OdpowiedzUsuń