Składniki:
250 ml mleka krowiego lub ulubionego roślinnego
1 mała gruszka
1 łyżeczka miodu
szczypta cynamonu
Gruszke należy obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do garnuszka (najlepiej o podwójnym dnie) wlać mleko, dodać gruszkę, miód i cynamon. Gotować około 3 minut, mieszając. Całosć przecedzić przez sitko, dokładnie wyciskając miąższ z mleka.
ale mi się podoba to gruszkowe mleko!
OdpowiedzUsuńna pewno świetnie rozgrzewa:)
OdpowiedzUsuńŁał, bardzo ciekawe, takie... Inne :) Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńooo gruszkowe mleko ! dobry pomysł :)
OdpowiedzUsuń...z gruszką - jesienny pychcioch :) Również jadłam ostatnio jak byłam chora :)....
OdpowiedzUsuństrasznie nie lubiłam mleka , z 10 lat na pewno nie tykałam. Ale jakos z rok temu sie przekonałam i chetnie sprawdze kazda kombinacje : D szczegolnie jak jest w niej cynamon : >
OdpowiedzUsuń