poniedziałek, 7 lipca 2014

arbuzowo - ogórkowy koktajl z miętą

Post będzie krótki i zwięzły, a przepis banalnie prosty. Wiemy doskonale, że w upały nic się nie chce, tak więc bez zbędnych rozczulań zapraszamy na koktajl arbuzowo - ogórkowy :)


na 3 małe szklanki

2 kg arbuza
2 małe ogórki gruntowe
1 duża cytryna
kilka listków mięty ogrodowej
*słód (w zależności od gustu)

1. Usuwamy pestki z arbuza, wykrawamy środek i wrzucamy do blendera.
2. Ogórki obieramy, dodajemy do arbuza.
3. Sok z cytryny wyciskamy do blendera, wrzucamy listki mięty i miskujemy.


2 komentarze:

  1. Ciekawy ten dodatek ogórka :) U mnie dziś podobny koktajl, tyle, że wyłącznie z arbuza :)

    OdpowiedzUsuń